Over Janet

Janet BouwmeesterMijn doel is om jou te inspireren en je leven een klein beetje mooier te maken. Een eerste stap daarin is mijn boek ‘Ziekelijk Gelukkig; Positief leven met een chronische ziekte’. Ik geloof dat we zelf voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor ons eigen levensgeluk. Op een gegeven moment kun je bij de pakken neerzitten, en je kunt zelf de touwtjes in handen nemen: iets moois creëren met de dingen die je gegeven zijn.

Als je je in een dal bevindt, is er op een gegeven moment weer een pad naar boven. In de 45 jaar dat ik op deze aarde rondloop, heb ik dat inmiddels ruim 20 jaar gedaan met een ernstige ziekte. Ik ben lange perioden geheel bedlegerig geweest en momenteel krabbel ik weer op na zo’n zware periode waarin het leven vrijwel geheel aan mij voorbijgaat. Ik concentreer me nu vooral op herstel. Dat doe ik niet alleen door middel van de reguliere geneeskunde (medicijnen en fysiotherapie) maar ook door verder om me heen te kijken.

“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.” – Eleanor Roosevelt

Lichaam en geest zijn één. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik geloof dat je geest een ziekte kan creëren. Ik geloof niet dat ik lupus heb gekregen omdat ik iets niet kon verwerken of omdat ik onderliggende geestelijke problemen heb. Ik geloof wel dat onze leefomstandigheden (vervuiling, uitlaatgassen, giffen) een rol spelen en dat het voedsel dat we tot ons nemen veel verschil kan maken, maar ook zoiets gewoons als de stress die we ervaren.

Wanneer mijn energieniveau laag wordt, functioneer ik op passie, enthousiasme, levenslust, doorzettingsvermogen en idealisme. Dat zet ik in voor mijn blogs en mijn andere schrijfsels. Ik wil mensen graag nieuwe mogelijkheden met hun beperkingen laten zien, hoop geven en een steun in de rug bieden. Mijn dagelijkse lage energieniveau compenseer ik door efficiëntie, flexibiliteit en creativiteit. Ook tijdens mijn rustpauzes werken mijn hersenen op volle toeren. Pen en papier zijn daarom altijd binnen handbereik!

In mijn vrije tijd, maar ook voor mijn werk, verdiep ik me graag in (positieve) psychologie, doe ik veel onderzoek naar allerlei onderwerpen die me intrigeren en waar ik misschien later iets mee kan en schrijf ik alsof mijn leven ervan af hangt. Die hersenspinselen vind je hier terug en ook in mijn overige werkzaamheden. Ik ben dankbaar dat ik kansen krijg en die kansen wil ik zeker aangrijpen en met jou delen.

Wat kan ik voor jou betekenen? Op dit moment ben ik op verschillende vlakken actief: ik schrijf artikelen voor patiëntenbladen, teksten voor folders, brochures en websites (in opdracht), ik geef lezingen en mini-workshops, ik redigeer teksten en boeken (zowel voor privépersonen als organisaties), ik schrijf  en doe in mijn vrije tijd onderzoek naar een mogelijk tweede (e-)boek, ook psychologisch getint. Daarnaast is deze website een uiting van mijn werk. Ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van een aantal nieuwe onderdelen, die niet alleen geschikt zijn voor mensen met een chronische ziekte, maar voor iedereen die een aangenamer leven wil leiden.

Ik ben schrijfster, inspirator, levenskunstenaar, onderzoeker en gastspreker. Wil je meer info? Mail mij dan via janet@janetbouwmeester.nl.  Ik hoop van je te mogen horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *