Werk met mij

Naast bloggen op deze site doe ik zoveel meer. Heb je iemand nodig om je manuscript of tekst de checken zowel op grammatica als op stijl en inhoud. Stop met zoeken. Wil je dat iemand je Engelse teksten naleest? Ik doe het graag! Interviewer nodig die het interview omzet in een goedlopend artikel? Ik ben je vrouw. Gastspreker nodig of iemand die een korte workshop verzorgt rond chronisch ziek zijn? Ik kan het allemaal!

Wat kan ik voor jou betekenen?

– Heb je een boek of een artikel geschreven en zoek je iemand die je manuscript/tekst kan checken, niet alleen op grammatica, maar ook op stijl en inhoud? Klik hier.

– Heb je een blog of een website in het Engels en zou je willen dat iemand je Engels eens naleest? Ik ben geen “native speaker” maar heb een natuurlijke aanleg voor Engels en lees voornamelijk in deze taal. Klik hier.

– Heb je iemand nodig die een interview kan afnemen en daarover een aantrekkelijk en makkelijk leesbaar artikel kan schrijven? Klik hier.

– Wil je een boek schrijven maar heb je geen idee hoe te beginnen en waar je aan moet denken? Klik hier.

Ik help je graag!
Mail mij je vraag of vraag om een offerte voor jouw opdracht op janet@janetbouwmeester.nl en ik beantwoord je mail zo snel mogelijk.

 

 

Ik noem mezelf … schrijver / (tekst)redacteur / blogger / gastspreker / levenskunstenaar

In 2002 ben ik afgestudeerd als Communicatiedeskundige (HEAO – Communicatie) aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna heb ik twee jaar gewerkt als redacteur bij de lokale omroep, om vervolgens de communicatie voor de Hortus in Haren te doen (2005) en daarna aan de slag te gaan als communicatiemedewerker bij een woningbouwstichting in Assen. In al deze banen was ik vooral bezig met het schrijven van teksten, zowel voor TV als voor personeelsbladen en websites. Mijn carrière als werknemer eindigde in 2006, toen ik werkte als tekstredacteur bij een uitgeverij voor schoolboeken in Meppel (Edu’Aktief). Door een ernstige opvlamming van mijn ziekte moest ik helaas mijn werkzaamheden in loondienst neerleggen.

ZZP’er
Al gauw pakte ik de (schrijf)draad weer op door mijn eerste blog te starten (Bankhanger J.) en als vrijwilliger aan de slag te gaan voor het patiëntenmagazine van de NVLE (de patiëntenvereniging waar ook mijn ziekte onder valt) en na 3 jaar redactiewerk werd ik eindredacteur van het glossy kwartaalmagazine. De eindredactie heb ik 4 jaar gedaan. Toen miste ik het schrijven en heb ik nog weer eens 2 jaar als redacteur voor de NVLE gewerkt waarna ik per januari 2016 ben gestopt. Nu ben ik als freelancer verbonden aan de NVLE en doe ik voornamelijk interviews.

Positieve psychologie boek
In 2008 begon ik met het schrijven van Ziekelijk Gelukkig: Positief leven met een chronische ziekte (Scriptum Psychologie, 2010) tijdens mijn half jaar durende revalidatie in Beatrixoord, Haren. Met het uitkomen van het boek in 2010 ben ik lezingen en mini-workshops gaan geven en heb ik mij ingeschreven als zelfstandige.

Sinds ik ZZP’er ben, heb ik diverse opdrachten succesvol afgerond van een jubileumboekje voor de Hypofyse-vereniging over positief leven met een hypofyse-aandoening (grote opdracht van enkele maanden) tot workshops en lezingen voor het UWV en Zorgbelang en correcties uitvoeren voor in eigen beheer uitgegeven boeken.

Wil je een referentie? Dat kan. Mail mij op janet@janetbouwmeester.nl en ik beantwoord je mail zo snel mogelijk.

 

Mijn interesses:
Door het zelf hebben van een chronische ziekte heb ik speciale interesse alles rondom dit onderwerp. Andere interesses zijn onder meer positieve psychologie, zelfhulp, literatuur, lifestyle, reizen, koken en eten, zingeving/spiritualiteit, gezondheid in het algemeen, creatief bezig zijn en natuur.

Ik hou van onderzoek doen, zowel literatuuronderzoek als het interviewen van mensen. Ik schrijf graag achtergrondartikelen, korte gidsen (bijvoorbeeld voor een stad), reviews, persoonlijke verhalen en ik vind het leuk mensen te interviewen over persoonlijke zaken.

 

Bekijk ook mijn linkedin, check m’n portfolio en lees mijn boek om te zien hoe ik schrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *