Een sponsorzoektocht

Nog ruim 3 weken en dan is het zover … dan ligt ‘Ziekelijk gelukkig: positief leven met een chronische ziekte’ eindelijk in de winkel. Tot die tijd ben ik zelf vreselijk druk met allerlei dingen rondom de verschijning van mijn eerste boek, zoals het laten maken van een professionele website.

Tot een week geleden dacht ik dat ik alles goed voor elkaar had: ik had een sponsor gevonden en de website kon voor een klein bedrag (een euro of 600) helemaal naar mijn wens gebouwd worden. Het moet een ondersteunende site worden die lezers/patiënten kunnen bezoeken om meer te weten te komen over het onderwerp van het boek en die tegelijk meer aandacht genereert voor auto-immuunziekten. Waarom is er in Nederland nog zo weinig over bekend? De teksten liggen klaar, de foto’s ook … alleen een paar dagen geleden hoorde ik dat de sponsoring niet doorgaat. Ik was hevig teleurgesteld, wat een domper! En dat ook nog op dit late tijdstip, echt een ongewenste tegenvaller!

Zelf lukt het me helaas niet dit bedrag neer te leggen voor de site (en nee, het bedrag zal zich ook niet terugverdienen dus zien als een investering kan niet: ik heb er geen commercieel belang bij – ik ben bereid alles te doen voor meer bekendheid voor deze ziekten, en daar doe ik het voor). Ik ben nu dus op zoek naar sponsors. Ik hoop dat ze zich uit zichzelf bij mij melden want als ik wel ergens een hekel aan heb is het om geld of hulp vragen (zie ook eerdere blogs). Pff, dat lijken wel 2 dingen die vaak de aandacht krijgen in het leven van een zieke!

Ik dacht zelf aan één of enkele sponsors die misschien willen doen aan ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ of die vinden dat ze iets hebben met het onderwerp van de site (of moet ik zeggen: ‘borstkanker is zo passé’). Met meerdere sponsors gaat het ook nog eens om een klein bedrag en dat scheelt! Ook mag het iemand zijn die een website in elkaar kan zetten en die dat wil doen als vriendendienst. Uiteraard krijg je er naamsvermelding op de site voor terug en mijn grote dankbaarheid!

Ondertussen pruts ik zelf ook door … ik denk na over de kleuren, de lay-out, wat er absoluut op moet staan en ik pas de teksten steeds weer aan. Inmiddels zit ik weer iets ruimer in de tijd: eigenlijk zou ik vandaag naar Valencia vertrekken maar omdat de vliegmaatschappij ons gisterochtend nog wijsmaakte dat onze vlucht niet zou vertrekken, is mijn reisje nu uitgesteld tot aanstaande dinsdag. Tijd om hard aan de slag te gaan dus!

HELP MIJ!!

1 gedachte over “Een sponsorzoektocht

  1. admin zegt:

    Mijn reddende engel kwam vlak voor mijn vakantie in de vorm van Karin Bronwasser die me enorm heeft geholpen bij het opzetten van deze site. Zonder haar hulp was het me niet gelukt. Ik ben haar veel dank verschuldigd! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *