Genezen door een afspraak

Heb jij dat ook wel eens dat je dan eindelijk een doktersafspraak maakt omdat het echt niet zelf over lijkt te gaan, dat dan vervolgens nog een dag of wat duurt en als het dan eindelijk zover is je kwaal ineens wel zelf over is gegaan? En dan je maar af zitten vragen of je nu nog steeds heen zult gaan – met niets – of het maar laat zitten en het dan natuurlijk terugkomt en je nog een afspraak moet maken … *zucht*

Ik liep alweer dagenlang rond met een ontstoken ooglid. Dit is iets wat ik om de haverklap krijg dus op zich niets vreemds, en ik weet ook best hoe ik er (normaal gesproken) weer snel vanaf kom maar dit keer ging het niet weg en werd het na een paar dagen zelfs veel erger. Zo erg dat ik gisteren toch maar besloot de huisarts te bellen – mede omdat mijn vakantie (Valencia!) dichtbij komt en ik daar niet met een dik, zwaar oog rond wil lopen.

Ik belde en legde uit wat ik zelf altijd doe – water koken, af laten koelen en daar een compres van maken, plus het goed schoonmaken en uiteraard geen make-up – helemaal goed, maar ze wilde toch eigenlijk dat ik meteen kwam voor een zalfje of druppels. En daar had ik nu net gisteren geen tijd voor. Dus dan vandaag maar. Verder wel die hele dag rondgelopen met hoofdpijn omdat mijn oog half dicht hing. Voor de buitenstaander zag het er trouwens op de roodheid en gezwollenheid na best nog redelijk uit. Gelukkig maar want ik ben best een tikje ijdel en binnen kan ik m’n zonnebril toch moeilijk ophouden;-)

Anyway, nu kwam ik vanochtend uit bed en zag ik dat mijn ooglid kennelijk gebloed heeft vannacht en daarmee alle zwelling heeft laten verdwijnen zonder dat ik het gisteren na het maken van de afspraak nog had aangeraakt. Hoezo magisch? Ik snap er niets van. Als ik niet had gebeld, had ik nu een nog dikker oog gehad!
Toch ga ik zo meteen maar even langs: ik wil eigenlijk wel weten wat ik zou kunnen doen om die voortdurende ontstekingen te voorkomen. Minstens 4x per jaar vind ik vrij veel en ik kan het op zo weinig houden door vrijwel altijd oogmake-uploos rond te lopen, maar daar ben ik niet echt blij mee. Iemand nog een persoonlijke oplossing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *