Ik kan weer ademen!

Zometeen staat er een ‘kort’ bezoekje aan een kerstmarkt over de grens op het programma. Het was even afwachten of het dit jaar wel door kon gaan in verband met de koude en gure weersomstandigheden. We hebben geen winterbanden en ook geen goed werkende longen!

Toen het maandag de 29ste ineens zo bitterkoud was, kreeg ik een flinke klap te verduren. Terwijl ik mezelf nog hoorde jubelen hoe fit ik inmiddels weer was (als ik mijn medicijnen maar op tijd inneem ’s avonds) was ik in 1 klap uitgeschakeld omdat ik een wandelingetje van station naar mijn huis had gemaakt (dat is tussen de 10 en 15 minuten lopen) bij -5, gevoelstemperatuur -15. Ik ademde toen per ongeluk niet helemaal goed in mijn twee sjaals en ik had moeten weten dat mijn longen die koude lucht niet aankunnen. Door de schade functioneren ze niet helemaal geweldig en binnen 5 minuten kreeg ik het dan ook flink benauwd en liep ik als een hijgende oude vrouw verder. Al snel volgde ook een stevige pijn op de borst die helaas de dagen erna maar niet weg ging – in 1 klap conditie weg! Ik bleef zoveel pijn houden dat lopen buiten niet meer leuk was (en ook het sporten heb ik maar weer geschrapt). Niet te geloven hoeveel invloed de weersomstandigheden hebben. Geef al die invloed maar aan mij – ik hou graag de touwtjes in handen 🙂

Nog steeds voel ik me alles behalve fit maar ik denk wel dat ik gezien de SLE er supergoed aan toe ben. Ik heb daar vrijwel geen last van. Het zijn alleen de restklachten van na de long- en longbladonstekingen die me nu kwellen en dat vind ik toch een positief negatief punt.

Nu is het vandaag 8 graden, zijn de wegen weer mooi schoon en volstaat een goed omgewikkelde sjaal. Dus op naar Duitsland voor die heerlijke Duitse kerstmarkthapjes zoals de gepofte kastanjes, de bloemkool in een jasje en de lekkere aardappeltjes. Mmm, nu al zin! Mochten de voorspellingen van sommige personen kloppen en duurt een keiharde winter tot april, dan ben ik hopelijk niet meer heel lang in Nederland – ik ga niet achter de geraniums 😉

1 gedachte over “Ik kan weer ademen!

  1. Francella zegt:

    Vooral niet doen hoor, achter of juist voor de geraniums! Hoe verschillend mensen op de weersomstandigheden kunnen reageren. Ik geniet volop en heb juist in de zomer veel meer klachten. Dus als jij nu al dat vriesweer met de bijbehorende sneeuw deze kant op stuurt, dan krijg jij het zonnetje van ons….goh als dat toch eens zou kunnen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *