Zelf dokteren

De titel van deze blog klinkt als iets waarbij het advies zou moeten staan: Don’t try this at home (Doe dit thuis niet na), maar wees niet bang: in elk geval adviseer ik bij zelf dokteren altijd eerst je huisarts of je arts te raadplegen!

Een paar weken geleden kreeg in ineens last van doofheid en tintelingen aan de linkerkant van mijn lichaam (arm, hand, been, voet). Dit ontstond op een maandagmiddag zomaar zonder aanleiding. Ik ben zelfs nog met de ambu naar het ziekenhuis gereden (niet mijn idee!). Omdat ze er maar niet achter kwamen wat het was en de afspraak met de neuroloog nog in de toekomst ligt, wilde ik hier eigenlijk zelf wel iets aan doen.

Toevallig kwam ik op internet een artikel tegen van een Amerikaanse cardioloog die magnesium adviseerde bij hartkloppingen en een overslaand hart. Laat ik daar nu ook al sinds april last van hebben (bij de vorige zware opvlamming had ik hier ook veel last van). Na verschillende onderzoek bleek mijn hartritme erg afwijkend maar lijken er geen risico’s aan verbonden. Ik vertelde mijn cardioloog van de magnesium en vroeg of ik wat hij ervan vond als ik dat probeerde: “Prima!”.

Bij De Tuinen stuitte ik op magnesium in de vorm van een Schüssler celzout. Even daarvoor was ik al geïntrigeerd geraakt door een artikel hierover in de Happinez. Omdat de andere potjes magnesium vaak niet de juiste soort bevatten (goedkope rommeltjes), besloot ik me in te lezen in de Schüssler celzouten (2 boeken van de bieb gehaald) en ben ik gestart met nr. 7 — Magnesium. Na een week besloot ik ook nr 2 (Calcium) omdat die schijnt te werken voor een verdoofd en tintelend gevoel.

Inmiddels zijn we een week of 3 verder en heb ik ongeveer 75% minder last van mijn hart (heel fijn!!) en is het dove en tintelende gevoel ook gereduceerd tot ongeveer 10% (vooral bij het ontwaken). Nu kun je zeggen: dat komt door de tijd. Heel veel ‘probleempjes’ lossen zichzelf namelijk na enige tijd op, maar het kan ook komen door de celzouten. Wie weet? In elk geval ben ik blij dat deze nare aanvullende klachten zoveel beter zijn geworden!

 

2 gedachten over “Zelf dokteren

 1. Mai zegt:

  hoi Janet, tja, waarom zou je niet beter kunnen worden zonder tussenkomst van een arts? Het zou toch wat zijn zeg als dat niet zou kunnen. Ergens las ik dat Paracelsus volgens mij had gezegd dat je als je de veertig gepaseerd bent, dat je dan toch al je eigen arts geworden moet zijn. In dat opzicht heb ik misschien gefaald omdat ik met nogal wat kwalen rondloop boven mijn veertigste, maar ik ben het wel eens met Paracelsus als hij dat gezegd heeft. Ook dit zou in de bijbel staan: ¨Geneesheer, genees uzelf.¨ Ik heb veel goede adviezen van artsen gehad, maar veel dingen heb ik toch zelf uit moeten (en willen) zoeken. Ga zo door Janet!!! Wie weet wat je nog allemaal niet meer kan bereiken op eigen kracht.

  groetjes,
  Mai

  Beantwoorden
  1. redactie zegt:

   Dank. Wat een bemoedigende woorden. We blijven gewoon doorzoeken en wie weet vinden we ooit de oplossing wel. Of zelf of met behulp van een arts. Wie zal
   het zeggen. Ik blijf in elk geval proberen! Groetjes, Janet

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *