Februari gesnotter

Februari lijkt ieder jaar weer de vervelendste maand van het jaar te zijn. Zou dat soms komen omdat je lichaam dan eigenlijk wel klaar is met de winter? Na een beginnend koud oktober, een november die eindigt met veel sneeuw, een ijskoude decembermaand en een gemiddelde januari, is het nog steeds niet afgelopen in februari. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren had ik iedere keer wel wat in februari: kaak- (en kies-) ontstekingen, rugpijn, griep, buikgriep, beginnende longontstekingen en dit jaar schouders en een nek die muurvast zitten, zeer pijnlijke (stijve) handen en polsen (soms tranen in m’n ogen van de pijn) en nu nog een verkoudheid erbij.

Ook van andere mensen (vaak chronisch zieken) hoorde ik dat februari echt zo’n kwakkelmaand is, ieder jaar opnieuw. Iets waar je je doorheen sleept op weg naar de lente. Om bovenstaande reden was ik ook nogal schaars met mijn blogs. Ik wacht even tot het maart is en de bloempjes weer opkomen (alhoewel ze dat in januari ook al deden). Op naar een fitte lente!

1 gedachte over “Februari gesnotter

  1. Jose zegt:

    Heel herkenbaar, Feb is echt zo’n maand te dan te lang duurt en warabij het mooie weer te lang op zich laat wachten en dat merk ik ook altijd heelt erg goed aan mijn lijf. Tja een overleveingmaand en maar heel hard denken aan een mooi lente (hoop ik) die komen gaat.
    Groetjes
    Jose

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *