Alles voor een goede weerstand

Sinds de herfst echt is begonnen, merk ik dat ik heel veel bezig ben met ‘niet ziek worden’. Een doel negatief formuleren is nooit goed, dus ik zal het noemen: mijn weerstand op peil houden. En ik ben bereid daar best ver voor te gaan, met nog steeds de vrees in mijn hoofd voor een herhaling van de afgelopen winter. Net als de meesten onder ons, zit ik ook niet te wachten op een (Mexicaans) griepje.

Een deel van mijn programma bestaat sowieso al uit dingen die naar mijn idee alleen maar weerstandsvermeerderend kunnen zijn: een uur buiten wandelen of fietsen per dag, 2-3 keer per week intensief sporten en veel verse groente en vers fruit eten plus groene thee drinken (anti-oxidanten). Ik nam altijd al een multivitamine omdat dat verstandig is als je veel medicijnen neemt (of vitaminen uit eten niet snel opneemt), maar nu heb ik ‘als extraatje’ gekozen voor een multivitamine met ook nog eens het woord ‘weerstand’ in de naam. Als dat niet goed is …
Verder zorg ik dat ik voldoende rust krijg en ’s nachts goed slaap (minstens 8 uur), ik lucht mijn huis goed door zoveel mogelijk de ramen open te zetten (liefst als ik er niet ben) en ik probeer zieke mensen te vermijden. Dat laatste kan heel moeilijk zijn als je van te voren niet weet dat je zieke mensen gaat ontmoeten, maar toch loont het denk ik de moeite -> voorkomen is beter dan genezen, niet?

En verder haal ik natuurlijk de nodige prikjes bij de huisarts. Al met al heb ik soms het idee dat ik bijna 24 uur per dag in gevecht ben voor het behouden van mijn gezondheid en dat ik het misschien ook niet moet overdrijven, maar … dat verkoudheidsvirus dat nu heerst, dat heb ik ook al te pakken, en het duurt inmiddels al vijf dagen! Een beetje alertheid kan dus denk ik helemaal geen kwaad;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *