Je innerlijke kracht vergroten

Zojuist heb ik het boek ‘Vertrouw op je intuïtie’ van Lynn Robinson (uitgeverij Forte) uitgelezen en ik vond sommige stukken zo inspirerend dat ik enkele van Robinson’s tips met jullie wil delen. Robinson geeft aan het einde van het boek enkele adviezen die je troost kunnen bieden in moeilijke tijden. Hier komen de (volgens mij) beste:

– Bedenk een positieve, gemakkelijk te onthouden lijfspreuk waar je kracht uit kunt putten. Enkele voorbeelden: “Ook dit zal voorbij gaan” en “Het is zoals het is”.

– Weet je niet wat je moet doen? Bedenk dan dat je geen grote stappen hoeft te nemen. Een kleine stap vooruit is meer dan genoeg.

– Het leven is kort. Verspil het niet door verbitterd te raken, in het verleden te leven of boos te zijn op jezelf of anderen.

– Iedereen beleeft goede en slechte tijden. Vergelijk jouw leven niet met dat van anderen. Je weet niet wat zij hebben meegemaakt.

– Richt je blik op je bestemming, niet op de weg die achter je ligt. Een einde is niet meer dan een nieuw begin.

– Houd contact met mensen die van je houden en die je opbeuren. Omring je met mensen die je stimuleren.

– Dat je nog hier beneden bent, betekent dat God nog niet klaar met je is. Onthoud dat je moeilijkheden slechts tijdelijk zijn.

– Wees geen slachtoffer maar een overwinnaar. Alleen jij bepaalt je geluk.

– Volg je interesses. Het zijn boodschappen waarmee je intuïtie je aandacht probeert te trekken en je de juiste weg probeert te wijzen.

– Als je je verveelt of vermoeit is dat een teken dat er iets in je leven moet veranderen. Zoek uit wat dat is en verander het.

– Maak tijd om anderen te helpen (bijvoorbeeld vrijwilligerswerk). Onderzoek heeft aangetoond dat anderen helpen bijdraagt aan het overwinnen van depressie.

– Laat je dagelijks leiden door je intuïtie en stel jezelf stimulerende vragen zoals: “Welke stap moet ik nu zetten?” of “Wat kan ik doen om me beter/gelukkiger te voelen?”

– Bekijk het van de positieve kant: verandering hoort bij het leven.

– Richt je op het hier en nu. Bedenk: ‘Op dit moment gaat het goed met me.’

Zo, dat was weer een grote dosis optimisme voor de Ziekelijk Gelukkige lezer. Hebben jullie nog aanvullingen? Laat ze weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *