Leven volgens je genen

Naar aanleiding van mijn interview in Dit Is De Dag op de radio afgelopen week, kreeg ik contact met een man die mij een en ander heeft uitgelegd over een boek (en methode) om misschien helemaal ziekte-vrij te worden. Nu hebben we allemaal wel van deze methoden gehoord en ze zullen niet allemaal werken, maar deze methode spreekt me wel aan. Het boek waar dit op gebaseerd is, heet ‘Leven volgens je genen’ en is geschreven door Peter d’Adamo (ook schrijver van het bloedgroepdieet).

‘D Adamo checkt je bloedgroep en daarna worden nog een aantal lichamelijke meettesten uitgevoerd waarna je type wordt bepaald. Er zijn 6 types. Kijk op www.genotypediet.com voor meer informatie en alle typen. Ik had het boek van de bibliotheek gehaald en begon met alle metingen en al vrij snel ging ik in de richting van type ‘Krijger’ – met bloedgroep A en lang en dun zijn is dat haast onvermijdelijk. Dat beviel me niks niet want die Krijger mag allerlei dingen die ik ontzettend lekker vind niet eten – ik denk trouwens dat alle mensen, welk type ze ook worden, dat idee hebben, hahaha. In ieder geval vallen voedingsmiddelen als aardappelen (varkensvoer) en maïs (kippenvoer) voor iedereen af. Verder verschilt het per type of je meer een groenten/noten/fruit-eter bent (vaak bloedgroep A) of meer een vleeseter (bloedgroep O). Omdat ik natuurlijk al jaren vegi ben, was ik allang blij dat ik bloedgroep A heb – ik zou hier echt niet voor aan het vlees gaan (nergens voor trouwens – al was het mijn laatste redmiddel dan nog zou ik weigeren).

Anyway, omdat ik over twee weken op vakantie ga, had ik al besloten hier niet echt mee te beginnen voor ik terug ben in NL. Ik denk namelijk dat ik dan niets zou kunnen eten en nooit meer uit eten zou kunnen! Dinsdagavond had ik een ingeving: woensdag zou ik een testdag doen. Woensdagochtend zag ik dan wel verder wat ik kon eten.  Die ochtend bleek het een waar wonder dat ik überhaupt iets in huis had wat ik mocht eten – ik heb een bakje yoghurt met walnoten gegeten en daar een appel en wat kaneel doorgedaan – zonder honing want dat mag eventueel pas na 3 maanden en helemaal zonder suiker – ‘verboten’ vanaf nu, net als witte bloem.

Daarna ben ik eerst maar eens wat voedsel in gaan slaan wat dan kennelijk wel goed is voor me – veel volkoren, rogge, gerst, spelt en de meeste groenten en fruit (maar niet mijn favorieten waar ik de lekkerste pasta’s mee kan maken, nee die mogen niet), eieren, enkele soorten noten – maar geen pistache helaas, weer mijn favo) en van de kaas slechts (bleh) cottage cheese. Nee, dat viel mij niet mee!

Mijn avondmaaltijd was dodelijk saai zonder kaas, maar helemaal zonder aubergine, tomaat, paprika, champignons en asperges. Pff, wie bedenkt dat? En wie lust er nu nog andijvie, boerenkool of zuurkool als je geen aardappelen meer mag?? Nee, gedurende de woensdag werd ik met de minuut chagrijniger en ik heb ook nog nooit zo vroeg op bed gelegen. Als ik niet mag eten dan is kennelijk mijn levenslust nogal snel verdwenen. Bovendien kon ik conluderen dat als ik echt volgens dit plan zou leven, ik binnen 3 maanden graatmager zou zijn en dat lijkt me ook niet de bedoeling (en ik besef dat het ook niet goed is dat ik de meeste van mijn calorieën naast 3 gezonde maaltijden haal uit ijs, chips, koekjes en chocola maar ik heb een erg snelle stofwisseling dus ik kan het hebben).

Donderdag at ik weer normaal en was ik daadwerkelijk zielsgelukkig! Ook weer iets goeds aan het dieet! 😉

Nu twee dagen later, probeer ik zoveel mogelijk volgens dit plan te leven maar vind ik het echt niet zo erg een stukje paprika te eten, een beetje ketchup op mijn sojaburgertje te doen en ik ga de pasta vanavond ook serveren naar wens (maar het is wel volkorenpasta!). Kortom, ik doe goed mijn best, laat de suiker en de witte bloem zoveel mogelijk staan en ik drink geen bier meer. Hahaha. Dat was het enige makkie! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *