Over werk: jouw passie

Wanneer het aankomt op de combinatie ‘chronische ziekte + werk’ en werken is dusdanig moeilijk voor jou geworden dat je een uitkering hebt moeten aanvragen, dan geloof ik maar in 1 ding: werken vanuit je passie. Of passies, als je er meerdere hebt en van afwisseling houdt.

Als je in een uitkering terecht komt of dreigt te komen om wat voor reden dan ook en je blijft ondanks je pijn/energietekort/andere fysieke problemen toch een werkwens hebben, dan wordt alles net een stapje makkelijker als je weet wat je passie is (of passies zijn).

Toegegeven: niet uit iedere passie rolt zomaar een geschikte baan, maar … met enige flexibiliteit, creativiteit en doorzettingsvermogen ben je al een heel eind op weg.

Het moge duidelijk zijn wat mijn passie is: schrijven. Onderzoek doen. Psychologie. Daar valt natuurlijk prima iets van te maken, helemaal als zelfstandige. Dat geeft me de vrijheid te werken met maar heel erg weinig energie (ik werk gemiddeld maar 4-8 uur per week en in slechte weken vrijwel helemaal niet).

Wat is jouw passie?
Welke banen passen daarbij?
Zou je een baan als zelfstandige overwegen?
Of is er een plek waar je als vrijwilliger alvast kunt proeven hoe het is iets te doen met je passie?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *