Stralend de zomer door!

stralende zomer neus in boeken

Het is net een kop uit de Libelle of de Margriet hè: stralend de zomer door. Hoe doe je dat in 5 makkelijke stappen. Je kunt het hier lezen! Ehm, nee. Helaas. Soms denk ik jullie alleen nog maar te kunnen vertellen hoe het juist NIET moet. Maar ook hoe je dat nu precies doet of voor elkaar krijgt, is mij niet helemaal duidelijk. Ik schijn er wel erg goed in 😉

Met bovenstaande inleiding kun je dus al raden dat ik maar wat doorkwakkel. Kwakkel in de zin van: ontsteking hier, ontsteking daar en die vochtige Nederlandse zomerhitte maakt me ook al niet actiever. Ik ben wel iemand die zegt te leven voor de zomers, maar soms vraag ik me af of dat wel terecht is. Ik ben blij dat het wat warmer is en blij dat er niet meer zoveel virussen in de lucht zweven zoals in de winter, maar in de zon mag je niet met lupus (en met prednison, en met azathioprine), ik heb het op meerdere dagen al zo benauwd gehad dat ik aan bed of bank gekluisterd was en de ontstekingen blijven om de haverklap komen. Ik zit op een telefoontje van een arts (‘een’ want het is vakantie) te wachten wat we nu weer gaan doen aan de te hoge bezinking en of de longklachten die ik ervaar daar iets mee te maken hebben. De blaasontsteking is nog maar net weg!

Ondanks al het gekwakkel ging Normandië dan wel weer erg goed. Daar was het meer het weer dat kwakkelde in plaats van ikzelf en dat is misschien wel beter (hoewel al die regen het niet heel veel leuker maakte om buiten rond te lopen). Ik heb meer gelopen dan ik van te voren had durven dromen en dat maakt me altijd zo blij als een kind die morgen jarig is en cadeautjes krijgt. Wat een geluksgevoel als je ziet dat je wat stappen vooruit gaat. Heerlijk! Daar werk ik verder ook onwijs hard aan natuurlijk: fysio, fitness en ook nog zwemmen (soms). Verder zit ik geregeld op mijn fiets: verplichte beweging. Het bevalt goed: zolang ik de volgende dag maar niet eens intensiefs heb gepland, want dan sla ik wel eens over.

En mijn studie: die ging ineens alleen nog maar over voedsel en ontstekingen in je lijf. Precies wat ik wil weten. Dus ik zit diep met mijn neus in de boeken en probeer er zoveel mogelijk van op te steken. En dan wordt het straks natuurlijk een keer tijd één en ander op mezelf uit te proberen. Hmm, ja, want dat hoort er ook bij hè. Van alleen maar lezen zal niemand beter worden. ik ook niet. Hopelijk levert het wat op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *