Testjes doen op de open dag

Na ongeveer een maand van niet schrijven, ben ik er weer. De winter is sinds vandaag voorbij en het zonnetje schijnt: ik ben blij!

Gisteren ben ik naar de open dag van het UMCG geweest. Ik wilde met een vriendin naar twee lezingen; 1 voor ons elk en daarbij hebben we wat rondgekeken in het ziekenhuis en vooral op ‘mijn’ afdeling: interne geneeskunde. Daar hadden ze hele interessante onderzoekjes georganiseerd die erg veel publiek trokken.

Er was onder meer de mogelijk te onderzoeken of je overgevoelig bent voor bepaalde dingen, in dit geval: huisstofmijt, huisdieren (katten) en pollen. We wisten meteen dat de test werkte want vriendin had meteen haar hele arm onder de bulten en rode vlekken zitten (overgevoelig dus) en mijn arm veranderde (naar verwachting) helemaal niets. Alleen de testbult begon, zoals moest, te jeuken. Ideaal dat ik niet overgevoelig reageer op stof want nog steeds wordt ik (niet alleen lichamelijk;-) erg moe van schoonmaken! Overigens ben ik ook niet erg fan van een vieze leefomgeving dus geen zorgen daar.

Andere testen die mogelijk waren, waren onder meer: longfunctie, pinda- en hazelnoot- allergie, iets met de nieren, bloedvaten, hoge bloeddruk (helaas had ik dat maar ik wijt het net als de assistente maar aan de drukte en de hitte in het ziekenhuis, normaal ben ik vaak iets te laag) en een prikje om te zien of je ook suikerziekte hebt. Brr … dat moest ik natuurlijk uitvinden. Bij prednison (of voormalig prednison)gebruik is er natuurlijk een verhoogde kans.

Ik hoorde bij mijn voorganger (die te hoog scoorde) dat de test niet helemaal accuraat hoefde te zijn vanwege niet schoongemaakte vingers en dus toverde ik snel mijn anti-bacteriële handzeep tevoorschijn om te zorgen dat mijn vinger schoon was. Die prik was erg pijnlijk maar ik had het ervoor over – een hele mooie waarde, 5,7 dus fantastische geruststelling cadeau!

Zo’n open dag is echt een aanrader en die testjes zijn leuk (trouwens alleen doen als je geen drukte/zorgenmaker bent) maar helaas hoorde ik vanochtend dat ze vanwege de kosten niet zo vaak een ziekenhuisopenstelling doen, helaas. Bij de volgende ben ik zeker weer van de partij!

PS En nu heb ik nog helemaal niets gemeld over mijn gewonde knie … dat is dan voor de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *