Alles draait om het boek

Mijn bijna-uitgekomen boek gaat een steeds grotere rol in mijn leven spelen. Dat deed het het afgelopen jaar al omdat ik steeds aan het schrijven was, maar nu het manuscript dan eindelijk bij de uitgeverij ligt en ik dacht dat ik er misschien wel minder mee bezig zou zijn, blijkt dat dat eigenlijk helemaal niet zo is.

Ik weet zelf al dat ik het ga presenteren voor zo’n 400 mensen op een congres op 15 mei. Dat komt steeds dichterbij en voor die tijd wil ik nog een cursus “Spreken in het openbaar” volgen, zodat iedereen plezier heeft in wat ik heb te zeggen – en ik zelf ook;-)

Terwijl de redactie van de uitgeverij druk aan de slag is met de tekst en de vormgever met de lay-out is ook de promotie-afdeling nu aan het werk: Er is nog ‘slechts’ een aanbiedingsfolder waar mijn boek in staat, met een korte omschrijving erbij van de inhoud en over wie ik ben maar er wordt al interesse getoond. Dat vind ik echt geweldig! En ook maakt het me een beetje zenuwachtig. Eén van de geïnteresseerden zijn de makers van een televisieprogramma! Gelukkig is het niet live (dat scheelt) maar toch … het idee om voor de camera’s te moeten verschijnen. Brr! Toch heb ik besloten dat ik in principe niet mag weigeren. Alle promotie is goed.

Daarnaast zijn het vooral interviews van bladen. Die zijn vast een stuk minder eng, al moet ik zeggen dat ik zelf wel liever de interviewer ben dan de geïnterviewde. Al deze dingen zijn helemaal nieuw voor me en ik had er van te voren niet echt bij stilgestaan. Soms kan ik er ook niet bij hoe mijn leven loopt maar ik bedenk me wel vaak dat ook al ben je ziek en afgekeurd: het leven is nog steeds errug leuk en spannend!:-)

En zelf ben ik bezig met een website rondom mijn boek/schrijfwerkzaamheden. Ik twijfel of ik hem zelf zal maken (met mijn matige kennis) of dat ik hem laat maken. Maar voor dat laatste heb ik niet zo heel veel budget beschikbaar. Ken je nog iemand of denk jij dat jij dit kunt? Laat het me weten! En verder … heb ik alweer heel wat blaadjes volgeschreven met ideeën voor boek 2. Ik ben nog niet officieel begonnen maar ik hang ertegen aan. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *