Vergeten jubileum, obsessie luchtvochtigheid en cbd-olie

De afgelopen dagen zat ik te denken hoe leuk het zou zijn mijn blogjubileum te vieren. Ik leefde in de veronderstelling dat ik dit jaar tien jaar blog, maar mijn jubileum bleek vorig jaar al te zijn. Ik zette mijn eerste blog online in augustus 2006! Echt… zo lang geleden al. Ik schreef toen over hoe blij ik was dat ik bij een andere arts was geweest die me een stootkuur prednison had gegeven en ik daardoor voor het eerst sinds jaren geen last had van mijn gewrichten. Heerlijk, die blijdschap. Benieuwd? Je kunt hier die vintage blogpost nog teruglezen. En dat jubileum? Misschien in 2021?

Zoals je al in het onderwerp van deze post kunt lezen, is dit een ‘van alles wat’-post. Ik ben eind september een week op vakantie geweest naar Griekenland (Athene en wat in die omgeving) en toen kwam er weer iets naar boven waar ik me vroeger een tijd mee bezig heb gehouden: waarom ik me zo vreselijk goed kan voelen als ik op vakantie ben in een land waar het warm en vooral kurkdroog is. En kurkdroog hoeft niet eens per se te betekenen dat het nooit regent, maar het gaat om de luchtvochtigheid denk ik. Of de luchtdruk. Het is niet zo dat ik me gegarandeerd goed voel als ik afreis naar bijvoorbeeld Spanje (zo werd een vakantie naar Mallorca 3 jaar geleden een grote flop) maar het kan wel. Tien jaar geleden schreef ik deze blogpost genaamd Klimaatsinvloeden en ik had toen exact dezelfde ervaring in de Algarve.

Ik heb toen onderzocht of er onderzoek naar werd gedaan maar dat gebeurt eigenlijk niet. Ik vroeg het laatst nog eens aan mijn longarts en die zei ook dat artsen het wel erkennen maar het verder lastig is concreet te onderzoeken.
En het is nu toch ook weer niet zo dat mensen in Athene, de Algarve of in Sevilla geen chronische ziektes zoals reumatische aandoeningen ervaren, toch?

Maar in Athene zat ik na 4 dagen wel te bedenken: ‘Ik functioneer hier nu op een ruim 3x zo hoog niveau als in NL. Ik zou hier gewoon kunnen werken. Een normaal leven leiden…’ Maar is dat echt zo? Blijft het effect ook? Ik ging op dag 8 terug dus daar kom ik niet zomaar achter. Volgend jaar dan toch maar een x heel lang op vakantie naar een kurkdroog klimaat en kijken wat er gebeurt na 2, 3, 4, 5 weken?
Wie ervaart dit soms ook op vakantie?

En dan de CBD-olie (ik wil overigens nog de uitzending van Radar van afgelopen maandag kijken over dit onderwerp). Ik heb een potje gekregen van mijn oom en tantje. Geen potje van Holland & Barrett ofzo hoor. Echt spul… ik vind het best eng. Net alsof je nieuwe medicijnen neemt. Je weet niet hoe heftig het effect is. Tot eind september had ik medicatie waar het niet mee samen kon dus het staat al een tijdje lachend op mij te wachten. Gisteren deed ik een kleine druppel door een kopje thee ’s avonds. Daar merkte ik niets van. Nou ja, ik sliep prima maar ik slaap meestal prima. Straks ga ik voor een echt grote druppel.
Wie heeft cbd-olie geprobeerd? Waar heeft het bij jou een gunstig effect op? Of merk je niets?

 

In plaats van een jubileum: iedereen super bedankt voor het lezen van mijn posts, sommige mensen al jarenlang. Ik vind het onwijs leuk dat ik nog steeds vaak e-mails in mijn inbox heb (ook van nieuwe lezers en ook de reacties op FB en onder de blog waardeer ik erg. Dank en ik hoop dat je je snel zo gezond en fit voelt dat je m’n posts nooit meer wilt lezen 😉

2 gedachten over “Vergeten jubileum, obsessie luchtvochtigheid en cbd-olie

 1. Bekje zegt:

  Hallo janet. Ik heb dit jaar vakantie gevierd in rhodos. Daar heb ik 11 dagen zonder kruk gelopen, ik ging alleen in pukkie (rolstoel) zitten om energie te besparen. Ook thuis heeft dit een dag of 5 nog effect gehad. Helaas was het daarna weg. Ik denk ook dat he met de luchtvochtigheid te maken heeft. Maar ja …..wie weet.
  Ik gebruikte voor mijn zenuwepijn 2 meficijnen, die voor 80% werkte. Nu gebruik ik 1 druppel olie en die werk 100%. Ik nam die druppel, pas op met snavond doen want ik ging er raar van dromen. En alsof er een dekenweg getrokken werd en de pijn van weg. Ik ben nu al 2 jaar pijnvrij.

  Ik moest dit bericht 2x type omdat de tijd te lang duurde. Tja ben een langxam typer.

  Beantwoorden
  1. Janet zegt:

   Wat fijn dat jij ook zo’n positieve ervaring hebt gehad op vakantie. Jammer dat het dan toch nog een paar dagen weg is 🙁
   Klinkt goed, al 2 jaar pijnvrij! Ik zit nog op 1 druppel en ik merk nog niks. Ik ga nog even door tot maximum van 3.
   Sorry dat je maar zo weinig tijd hebt om te typen. Ik zal kijken of er iets veranderd kan worden aan de instellingen zodat er meer tijd is.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *