Boekreview: Intuition Food – Mieke Roovers

intuition foodIn de bibliotheek liep ik vorige week letterlijk tegen ‘Intuition Food’ aan. Ik had er nog nooit van gehoord en door de tekst op de achterkant dacht ik in eerste instantie dat het niet een Nederlands boek is. Dat is het wel. Mieke Roovers is therapeute in de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft haar eigen bedrijf Top Life. Daarin helpt ze mensen met het aanreiken van een nieuwe mindset op het gebied van eten.

Ik vond het vooral heel toevallig dat dit boek in mijn blikveld viel. Ik zat op dat moment nl letterlijk met mijn handen in mijn haar wat betreft eten. Zoals ik twee weken geleden al blogde, ik ben begonnen met de opleiding (Natuur)voedingsadviseur en daarnaast lees ik een aantal Amerikaanse boeken over ‘eten en auto-immuunziekten’. Ook lees ik heel veel info van artsen op internet. Ik zag inmiddels door de bomen het bos niet meer omdat iedereen iets anders zegt: wel vlees, geen vlees. 100% glutenvrij, 100% suikervrij. Kokosolie is goed, kokosolie is slecht. Kokosolie mag je niet verhitten. Je kent het wel … die tegenstrijdige berichten krijgen we dagelijks uit de media. En ja, wat moet je dan als je zelf iets wilt veranderen op eetgebied?

Dit boekje leek dus een geschenk uit de hemel. Maar uiteindelijk was alleen de titel dat. Diep van binnen houd ik al langer de gedachte aan dat je lichaam precies weet wat goed voor je is en dat het daar zelf om vraagt. Je hoeft alleen maar te leren luisteren. Echt leren luisteren want je lichaam fluistert jou heus niet in dat je de hele dag Tony’s Chocolonely zou moeten eten, tosti’s als lunch en patat als avondeten. Als je echt luistert, dan eet je wel voldoende groente en fruit en dan valt het aantal ongezonde dingen dat je naar binnen werkt reuze mee omdat jij donders goed weet dat je van veel suiker en vet je alleen maar beroerd gaat voelen: slap, lusteloos, zonder energie, moe, opgeblazen … Je kent het vast wel. Eet je bijvoorbeeld een appel dan voel je je licht en fit en vol energie. Als je dat niet kent, dan raad ik je aan toch een betere band met je lijf op te bouwen ­čśë

Maar anyway, waarom is het boekje nou niet wat ik ervan gehoopt had? Nou het gaat vrijwel niet over hoe je nu een betere intuïtie op kunt bouwen met betrekking tot wat jouw lijf qua bouw- en voedingsstoffen nodig heeft. Het boekje is vooral een reeks meditatieoefeningen en visualisaties. Het gaat vooral over energie en over doelen stellen. Mooie onderwerpen maar niet waar ik naar op zoek ben, dus dit boekje bood mij helaas verder niets.

Maar het heeft me wel weer op het juiste pad gebracht: Luister naar je lijf!! Uiteindelijk de belangrijkste gedachte.

 

Intuition Food: een nieuwe visie voor een extra dimensie aan voeding – Mieke Roovers
Top Life, Roosendaal, mei 2014

 

2 gedachten over “Boekreview: Intuition Food – Mieke Roovers

 1. Margreet Vos zegt:

  Hallo Jeanette,

  Vorige week hebben we van de NVSP (Sj├Âgren pati├źnten vereniging) een inspirerende lezing gehad van Irene Lelieveld over gezonde voeding voor mensen met reumatische klachten en een auto immuunziektes. Ze heeft ook een aantal boeken geschreven. Misschien kun je daar iets van je gading uit halen.

  met vriendelijke groet

  Beantwoorden
  1. redactie zegt:

   Hallo Margreet, dank voor de tip! Die lezing klinkt heel boeiend. Haar naam gaat meteen op mijn leeslijst ­čÖé Hartelijks, Janet

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *