Een eigen stichting

Morgen is het dan zover: veel eerder dan eigenlijk op mijn planning stond een oriënterend gesprek met de KvK over het opzetten van een stichting.

Met het boek was mijn grootste droom (op carrièregebied) uitgekomen. Het enige wat ik toen nog kon bedenken was een (overkoepelende) stichting voor chronisch zieken waarmee verschillende onderzoeken worden gefinancierd waarvoor nu vaak geen geld beschikbaar wordt gesteld en om het leven van chronisch zieken aangenamer te maken (ik denk aan voldoende medicijnen voor lupuspatiënten in Roemenië). Vroeger droomde ik altijd al van “een eigen goed doel”. Als ik me 20 jaar geleden bedacht wat ik zou doen met 1 miljoen, dan dacht ik aan het opzetten van mijn eigen goede doel. Nu heb ik geen miljoen gewonnen, maar ik wil wel een deel van de opbrengst van mijn boek (10%) in de stichting storten. Dat is een begin …

Terwijl ik de stichting in mijn hoofd had voor ‘over een paar jaar’ ben ik nu samen met een vriendin bezig met het opzetten van een groot onderzoek waarbij het voor de financiering handiger is als we dat gaan doen vanuit een stichting. Ineens werd mijn nieuwe droom voor later een groot feit dat snel dichterbij komt. Ik ben heel benieuwd wat er morgen uit het gesprek komt. Ik laat het uiteraard weten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *