Een goede voorbereiding …

Vanaf gisteren ben ik me geestelijk en fysiek aan het voorbereiden op mijn komende vakantie. Woensdag vlieg ik naar Toronto. Al enkele jaren heb ik niet meer zo’n verre vlucht gemaakt. De laatste keer dat ik dat deed was in 2004 (CaliforniĆ«) en dat was dus voor mijn tweede terugslag in 2006. Toen (in juni 2004) was ik relatief fit en had ik nog een fulltime baan. Ik kon dus tegen een stootje!

In de afgelopen jaren heb ik menig lange autoreis gemaakt waarin ik relaxed op de bijrijdersstoel zat en ’s nachts overnachtte in een leuk hotel (op de heenweg dan, de terugweg jagen we vaak in 1 stuk terug). In januari kwamen we de tickets tegen voor de aanstaande reis en de prijs was zo onweerstaanbaar dat ik zonder na te denken ook ‘ja’ riep. Toch vind ik het wel heel spannend. Toronto heeft 6 uur tijdsverschil met Nederland. De heenreis zal niet zo’n probleem zijn aangezien het dan alleen maar overdag is en het slechts extra uren betreft die we erbij krijgen (wel zes uur teveel voor mijn conditie, maar ach, een langere middagdut is geen probleem zo hoog in de lucht).

De terugweg echter, zijn 6 uren die worden weggenomen en die vinden waarschijnlijk allemaal ’s nachts plaats als je niet slaapt in een vliegtuig (zoals ik). Dat wordt dus een donders lange nacht!! Liggen is waarschijnlijk geen optie. Heel jammer šŸ™

Nu ben ik mijn energie al goed aan het beheren vanaf gisteren. Dat houdt in dat ik uiterlijk om 12 uur in bed wil liggen, dan ook mijn nachtlampje uit doe (dus er wordt alleen nog gelezen als ik echt ‘vroeg’ in bed lig). ’s Middags rust ik netjes uit en in het vliegtuig woensdag gaan mijn ogen een paar uurtjes dicht zodat de tijd klopt als we ’s avonds om 19 uur in Toronto uitstappen. En verder … alles gedoseerd. Ik ben heel benieuwd hoe ik deze reis zal gaan ervaren. Spannend is het in elk geval wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *