Keer op keer meer kilo’s

Het is alweer een maand geleden dat ik voor het laatst heb geblogd. Voor mijn gevoel ben ik de afgelopen weken bijna alleen maar bezig geweest met (prednison)kilo’s kwijtraken en met niet veel succes.

In het afgelopen jaar heb ik ongeveer 8 maanden prednison gebruikt. In ben in die 8 maanden 14 kilo aangekomen. Bij de allereerste keer prednison was het een kilo of drie, bij de tweede keer een kilo of vijf, toen een stuk of 8/9 kilo … Het wordt iedere keer meer en in steeds korte tijd. En iedere keer duurt het ook langer voor ik die kilo’s weer kwijt ben. Het gebeurt inmiddels ook niet meer vanzelf, ook al eet ik toch best heel gezond.

In het ziekenhuis vinden ze een gezond gewicht voor mij maximaal 74 kilo. Volgens de bmi-index zou ik ergens tussen de 60 en 79kg mogen wegen wil ik in ‘gezond gewicht’ vallen. Eind maart woog ik bijna 82kg. Ik voelde me daar doodongelukkig bij. Niet zozeer bij het getal maar vooral bij mijn enorme buik want die lijkt wel zo’n beetje de enige opslagplek te zijn (uitlopend naar mijn rug). Mijn billen en bovenbenen zijn ook iets ronder geworden maar verder ben ik eigenlijk hetzelfde gebleven (uitzondering zijn uiteraard de wangen en de onderkin maar de wangen zijn nu 2 maand na het stoppen weer zo goed als verdwenen).

Omdat ik nu na twee maanden pas 4 kilo kwijt ben (en vorige maand stond de teller op hetzelfde) heb ik soms de neiging te gaan googlen en verhalen van andere prednison- gebruikers te gaan lezen. Ik kwam veel (Amerikaanse) verhalen tegen van mensen die of helemaal niet meer afvielen of er meer dan een jaar over deden. Frustratie!!

Ik begrijp het niet … maar wat ik wel weet is dat ik de volgende x – voor ik weer aan de roze pretpillen begin – wel 3x nadenk en bespreek of er ook een andere oplossing is. Uiterlijk ben ik mezelf niet en dat voelt niet goed. Die dikke buik, daar wijzen ze me in het ziekenhuis op. Die is ook niet goed. Niet goed voor de gezondheid en dat voelt ook niet oké. Zonder prednison vrijwel alles kunnen eten en met dat middel in 3 maanden tijd van 74kg (eind december 2012) naar 82kg gaan (eind maart 2013) klinkt helemaal niet oké!!

Voor nu ga ik gewoon door met wat ik toch al deed: 3x per week trainen in het fitnesscentrum (minimaal 60 minuten cardio en een half uur spierkracht) en op alle andere dagen fietsen of (snel)wandelen. En verder zoveel mogelijk gezond (en lekker) eten en geen dieet. Want dieeten, daar geloof ik niet in.

1 gedachte over “Keer op keer meer kilo’s

  1. Cindy zegt:

    Lieve Janet,
    Wat frustrerend moet dat zijn!! Is allemaal al lastig genoeg.. Heel veel succes!! Dit gaat je vast ook lukken!
    X Cindy

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *