Michael Jackson & Lupus

Wie had dat gedacht, nóg een berichtje voor ik op vakantie ga! En dat komt door meneer Jackson, die schijnbaar Lupus had? Ik was zo verbaasd toen ik dat net las op people.com dat ik er nog een berichtje over wil schrijven. Kennelijk had hij de diagnose al gekregen in 1986 maar is hij er nooit publiek mee gegaan en ook … hij ging meteen in remissie. Nou, dan had ie onwijs veel mazzel: meteen in remissie! En maar fit genoeg zijn voor allerlei optredens (want toen was hij nog echt actief.)
En toen in 2007 (volgens Wikipedia) kreeg hij het weer, althans, dat zegt de soort van natuurdokter Deepak Chopra. Het kan natuurlijk best dat hij er niet mee naar buiten wilde treden, maar toch is dat jammer en je vraagt je af: is het echt zo of heeft iemand het verzonnen (ook vanwege zijn huidproblemen die kennelijk mede werden veroorzaakt door een andere huidziekte).
Anyway, nu zeggen sommige bronnen sinds vandaag dat MJ eigenlijk is overleden aan Lupus. Dus niet aan talloze pijnstillers (waarom gebruikte hij dan geen ontstekingsremmers?) die een hartaanval veroorzaakten maar door “zijn milde vorm van lupus die kennelijk bij 40- en 50-jarigen vaak zorgt voor hartaanvallen bij patiënten door atherosclerose (=aderverkalking)”. Daar heb ik nu nog nooit van gehoord. Ik zit te wachten op een reactie van de Lupus Foundation in America, maar ik vraag me af of ze überhaupt gaan reageren omdat waarschijnlijk nooit bevestigd zal worden of hij daadwerkelijk LE heeft. Bizar hoor!

2 gedachten over “Michael Jackson & Lupus

 1. sascha zegt:

  hoi,
  Ik surfte wat over het net met de woorden Michael Jakson en SLE en ik zag jouw blog!
  Ik ben ook erg benieuwd of Michael lupus had. Ik had daar nog nooit eerder iets over gehoord. Ik ben een vrouw van 35 en bij mij werd ruim tien jaar geleden SLE gediagnostiseerd.
  groetjes sascha

  Beantwoorden
 2. Romy zegt:

  Hoi..
  In November 2008 kreeg ik te horen dat ik SLE heb. En ik ben nog maar 17. Ben ook hartstikke fan van Michael Jackson.
  R.I.P Michael Jackson (L)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *